На більшості форумів форекс тематики постійно проводиться велика кількість різноманітних форекс-конкурсів, і наш форум не буде виключенням, хай лишень трошки "обросте" користувачами. Я не буду тут розповідати про користь чи недоцільність участі в конкурсах, просто хочу провести невеличку класифікацію форекс-конкурсів за власним досвідом, та визначити зацікавленість користувачів в тих чи інших іх видах.
Найпростіші конкурси - це конкурси-вгадайки, тобто такі, де треба просто вгадати курс певного фінансового інструменту на визначений момент часу. Виграє той, хто назве найближчу до справжньої ціну.
Досить поширеними є демо-конкурси, які проводяться на демо рахунках. Зазвичай продовжуються від тижня до кількох місяців. Виграє той, хто має найбільший прибуток, як правило, призи розподіляються між декількома переможцями.
Нескладно було б провести конкурс на реальних рахунках, в якому учасники самі б поклали певну суму на депозит. В таких конкурсах можна було б навіть обійтися без спонсорської допомоги з боку брокерів, а в якості призового фонду використовувати реферальскі нарахування, наприклад. Але, такі конкурси не користуються великою популярністю, оскільки мало хто готовий ризикувати власними коштами.
Навпаки дуже великою популярністю користуються конкурси на реальних рахунках с бонусними депозитами від брокерів. Зазвичай в таких конкурсах окрім призів, кожен учасник, може ще й забрати зароблений прибуток на конкурсному рахунку, навіть, якщо учасник не потрапив в число призерів.
Існують також досить незвичні конкурси з ігровим моментом, коли мета конкурсу не завжди полягає в отриманні найбільшого прибутку на рахунку. Цілі можуть бути досить специфічні, наприклад, хто найшвидше зіллє свій рахунок. Або головна мета набрати найбільшу кількість пунктів з найменшим числом угод. Варіантів таких ігрових умов може бути безліч, адже фантазія людська не має меж.
А які варіанти конкурсів вам подобаються найбільше?
====================
Автор статті: bvn
Всі права на статтю належать forexforum.com.ua