Трохи передісторії. Так склалося, що взимку 2013-14-го року я відвідував декілька етапів (на міському та обласному рівні) конкурсу дитячої творчості серед талановитих дітей з багатодітних родин (водив туди одну з учасниць). Перше, що мені впало на око, це те, що більшість, або принаймні не менше половини конкурсантів виступали з інокультурним, так би мовити, контентом (російськомовним або англомовним). Інше, що особливо вразило мене тоді, це були виступи, які поєднували в собі українські традиції та сучасне мистецтво. Я не культуролог-мистецтвознавець, не можу багато розмірковувати про стилі та напрямки сучасного українського мистецтва, але просто мене тоді це так торкнуло, що я подумав "невже оця культура має зникнути"? Її треба зберігати, розвивати та осучаснювати.
Сьогодні свято української мови, яка, як відомо, є основою української культури, а значить і української нації. Саме в цей день мені захотілося започаткувати цю тему, в якій пропоную ділитися вражаючими проявами української культури в мистецтві. Прошу приєднуватися...